"Paulien kan goed luisteren en weet de juiste vragen te stellen.
De ZKM-methode heeft mij inzichten gegeven waar ik mee verder kan.
Ik kan beter relativeren en zaken los laten.
Door de hulp van Paulien ben ik anders gaan werken en reageren en merk daarbij ook een positieve verandering bij de mensen om mij heen."                                                                                             

 Anke, manager 41 jaar

 

 

"Na diverse begeleidingstrajecten te hebben geprobeerd en op een moment dat ik mijn gevoel van overbelasting op alle terreinen niet meer uit de weg kon gaan, kwam ik bij Paulien terecht.

De brede ervaring, visie en deskundigheid van haar, naast de ZKM-insteek, sprak mij enorm aan. Eindelijk een traject dat me daadwerkelijk heeft geholpen.

De doortastende, eerlijke, professionele en zeer ervaren wijze van begeleiden van Paulien is heel belangrijk voor me geweest. Geen ruimte om een en ander niet aan te gaan en dat is goed.

Paulien ‘slaat de spijker op de kop’ en laat je zelf verwoorden waar het om gaat. Dat maakt dat het veranderingsproces ook daadwerkelijk vanuit jezelf komt.

Dit is, mijns inziens, juist de kracht van een goed begeleidingstraject."

 Marian, schoolleider 49 jaar

 

 

"De Zelfkonfrontatiemethode samen met Paulien, een mooie ervaring die me veel heeft opgeleverd. Jij doet het werk, Paulien begeleidt het proces. Vanuit een andere invalshoek heb ik nieuwe inzichten gekregen en uiteindelijk heb ik de verbinding met mezelf weer gevonden. Het besef, de bewustwording, de (zelf)acceptatie hebben me rust gegeven waardoor ik mijn energie weer kan gebruiken voor dat wat er echt toe doet. Dank je wel Paulien voor de fijne en mooie gesprekken die we hebben gehad. Ik ben een andere koers gaan varen en dat voelt goed!"

                                                                                                                                                                                             Petra, 47 jaar

 

"Met Paulien heb ik de ZKM doorlopen.

Deze werkwijze heeft mij heel veel zelfinzicht gegeven. Hoe ik handel en hoe effectief ik daadwerkelijk mijn werk uitvoer. Paulien bezit veel kennis om dit nieuwe inzicht te borgen in een handelswijze die je effectiever je werk laat doen.

Resultaten: ik communiceer effectiever, kan zaken beter loslaten en sta veel positiever, rustiger en gelukkiger in het leven.

Randvoorwaarden: je moet wel zelf aan de slag, jij moet het doen, Paulien helpt je daarbij."

Theo, 45 jaar

 

“Bij een sessie bij Paulien van Kessel heb ik mogen ervaren hoe het meerstemmig zelf werkt. Ik was verbaasd toen ik in de auto naar huis zat hoeveel deze methode met mij deed. Het veld waarmee ik had gewerkt, zag ik steeds voor ogen. Ik zag ook duidelijk welke stem ik eigenlijk te weinig ruimte gaf. De week na de sessie kon ik deze stem ook steeds meer inhoud geven, zodat hij zich ook steeds beter kon melden en ik ook van deze stem gebruik kon maken. Ik kon de stem inzetten wanneer ik hem nodig had. Het heeft mijn leven nieuwe inzichten en ook een nieuwe dimensie gegeven.”

Inge, 48 jaar

 

"Het prettige aan de coaching van Paulien is dat ze me op zo'n andere manier naar mijn situatie laat kijken. Veel inzichten en ideeën zijn al wel bekend, maar doordat Paulien ze anders omschrijft, valt het kwartje plotseling. Ik kom er iedere keer weer geïnspireerd vandaan."

Anky, 55 jaar

 

“Als werkzoekende, tegen muren aanlopen en geen vooruitgang zien, ben ik in contact gekomen met Paulien. Zij heeft mij geconfronteerd met de vraag wat ik werkelijk wil. En niet wat mijn omgeving van mij verwacht. Gezien mijn leeftijd (bijna 60) ben ik dat station reeds gepasseerd.
Het is nu: wat verwacht ik van mezelf? De realiteit is gewoon zo dat leeftijd wel degelijk een grote rol speelt bij een sollicitatie. Er wordt zeer weinig gelet op werk en levenservaring waardoor kostbare kwaliteit aan het bedrijfsleven voorbij gaat.
Het hoe en wat: een zoektocht die Paulien mij bood met de nodige tools. Ik voelde dat als een geschenk dat mijn ogen opende.
Haar motivatie: om gezien te worden moet je naar buiten toe, aan de hand van netwerken jezelf introduceren, en duidelijk jezelf niet laten afleiden.
Verbinden: mijn visie van TOEN samen met de visie van NU en met gepaste modus aanpassen.
Pro actief zijn, profileren en focus. Deze 3 termen blijven vasthouden tijdens mijn zoektocht.
Met haar tools en ervaring was Paulien ondersteunend en begeleidend en ben ik een heel eind verder gekomen op mijn zoektocht naar mijn ‘droom-baan’. “
Paulien, dankjewel!

Hedy, 59 jaar

  

“Wat Paulien voor mij het meest karakteriseert is dat haar deur voor mij openstaat op het moment dat ik haar echt nodig heb. Ze geeft mij de ruimte om mijn eigen verhaal te vertellen, stelt op het juiste moment goede vragen waardoor ik aan het denken wordt gezet en mij waar nodig een spiegel voorgehouden wordt. Mij geeft dat energie en de kracht om mijn eigen keuzes te maken op mijn levensweg, stappen te zetten.”

                                                                                                                                                              Anna, 52 jaar 

 

"Kort samengevat:

Paulien stelt de goede vragen,

je kunt met haar goed theoretisch sparren over wat er in de praktijk gebeurt

en ze heeft humor."

Bert, 48 jaar 

 

  “Paulien was ze een luisterend oor voor mij bij de problemen die waren ontstaan met mijn werkgever. Ik was boos en was constant bezig om te begrijpen waarom me dit overkwam. De keren dat Paulien bij gesprekken met mijn werkgever was, zorgde zij voor rust en duidelijkheid. Ze hielp me bij het vinden van de balans tussen mijn baan en privé. En ze zorgde ervoor dat ik de teleurstellingen een plek kon geven. Ik voel me nu een stuk sterker. Door de adviezen en de structuur kan ik weer kansen pakken en mijn huidige werk vaarwel zeggen.”

 André, 49 jaar

 

 “De gesprekken met Paulien zijn prettig en positief.
Ze luistert naar je en neemt je serieus.
Ze neemt je problemen niet weg
maar helpt je om een nieuwe weg in te slaan.”

 Jacqueline, 58 jaar

 

 “Ik heb ruim negen jaar geleden voor het eerst kennis gemaakt met de ZKM. Nu kom ik terug voor meer. Ik ben docent op een middelbare school. Toen was ik aan het veranderen van werkgever en nu krijg ik een nieuwe taak als sectieleider. Allebei ingewikkelde processen met verwarrende gedachten, gevoelens en keuzes: Wat te doen? Hoe blijf ik bij mezelf? De ZKM helpt me om niet te blijven modderen met problemen op een bepaalde plaats. Het geeft me een helikopter perspectief zodat ik de horizon weer zie met de hobbels onder me. Zo kan ik weer adem halen en me weer oriënteren op wat ik wil. Het spreekt me vooral aan dat ik zelf de regie heb van het zelfonderzoek.”

 Gerard, 52 jaar